Sunday, November 8, 2009

KBM Sek. Men. Agama Kuala Lumpur [2]

Bissmillahirahmaniraheem

[ Dipetik dari blog Kak Ika - jzkk! ]


Alhamdulillah setelah lama berbulan madu dengan ramadhan dan syawal,kini pesawat krj serta pramugari dan pramugaranya sudah bersiap sedia untuk meneruskan penerbangan yang sudah lama tertunda bagi melebarkan sayap dakwahnya.Pada 24 - 25/10/2009 yang lepas 2 buah pesawat telah berlepas di airport cheras perdana dan kem herba.


KEM HERBA

KMKY - Abg Bai
Inteam - Abg Bai
MAM1 - Pak Andak
MAM2 - Semua pengendali dan Fasilitator
Hijrah - Abg Chef Wan
MKMS - Ummi Ida
Pertemuan - Abg Bai
PeLaptop - Abg Ammar & Kak Ngah
PemVideo - Pak Kay

No pesawat:KRJ 241009
Pramugari:Kak Nurull,Kak Ika,Kak Aina,Kak Atul,Kak Ngah
Pramugara:Abg Syafiq,Abg Muiz,Abg Hazhari,Abg Idzuan,Abg Chef Wan
Penumpang:Adik2 kasih dan sayang TING 5 SEKOLAH MENENGAH AGAMA KEBANGSAAN KUALA LUMPUR (SMAKL)

Pada pagi 24/10/2009 itu,kelihatan adik2 kasih dan sayang sedang berusaha mendaki bukit untuk menuju ke dewan yang akan berlepasnya pesawat KRJ 241009.Adik-adik disambut mesra oleh para pramugara dan pramugari.


Setelah adik-adik kasih dan sayang memenuhi isi perut pesawat.Maka dengan itu,Abg bai memulakan aksinya secara solo.Pesawat KRJ pun memulakan penerbangannya.Komitmen yang diberi oleh adik-adik sangat tinggi dan secara sengaja memudahkan Abg Bai untuk meneruskan penerbangan.

Kelincahan adik-adik kasih dan sayang ini dapat dilihat dan dirasai oleh para fasilitator dari army yell mereka yang sangat-sangat menakjubkan sehingga meretakkan dinding dewan itu.Besarrrrrr pnyeee!(gimik je lebih).

The Big........Bang!!

Army Yell adik sayang

Ayam A+!Pekokkkk!Besar pnyee!!

Penerbangan diteruskan lagi dengan slot inteam dan sekali lagi dibawa oleh Abg Bai.Adik-adik kasih dan sayang saling bermaaf-maafan di antara mereka atas kesalahan yang pernah mereka lakukan.Keberanian adik-adik juga terserlah apabila mereka berani tampilkan diri di hadapan untuk meminta maaf kepada sahabat-sahabat mereka secara terbuka.
Memandangkan kali ini kami berKBM di sungai Congkak,jadi petang itu adik-adik kasih dan sayang tidak melepaskan peluang untuk bermandi-manda di sungai.Slot pada malam itu diteruskan,adik-adik telah dibawa jauh mengembara bukan di dalam hutan bersama Pak Andak di dalam slot MAM 1.Slot diteruskan lagi dengan slot MAM 2 yang melibatkan dan memerlukan tenaga kerja dari semua pengendali dan para fasilitator.Slot pada malam itu selesai kira-kira pukul 2 pagi.


Pada keesokan harinya,adik-adik telah dibawa berhijrah pula oleh Abg chef Wan dari dewan utama ke dewan makan.(hihi).Dan juga berhijrah dengan erti kata lain,berhijrah dari perangai buruk ke baik dan baik ke lagi baik serta biasa ke luar biasa!Kira-kira jarum jam menunjukkan pukul 11.30 pagi.Adik-adik dibawa bertemu dengan ibubapa mereka.Program selesai pada pukul 2 petang.Harapan kami dari kelab remaja jim semoga adik-adik kasih dan sayang berjaya dalam SPM yang akan muncul lebih kurang dalam 18 hari lagi.Jazakumullah khairan khatira buat semua yang membantu sama ada secara siaran langsung ataupun rakaman(mengarut jap).Terima kasih jua buat cikgu-cikgu,juga buat abi yang sempoi!Bak kata abi "Awak tau ape makna ABG BAI? Abg Bai can "BUY" u all,boleh beli awak punya airmata".Syukran jazilan.Jasa kalian kami hargai. MOga terus.......


MENYERLAH JAUH DARI YANG BIASA!


Tgk Pak Kay & Kak Ika!Org lain da buat aksi lain..tapi kami maintain aksi yg sama!haha.xperasan la!


1 comments:

.n.a.k. said...

salam..
ni adik2 junior saya dulu

huhu

ramai juga yg tak dikenali
tapi ada juga yg dikenali

~nadhirah~