Monday, March 15, 2010

Penerbangan SMK(P) Methodist KL[ Diambil dari blog Kak Ika ]


Dengan menyebut nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang
Selawat serta salam ke atas junjungan nabi Muhammad saw

---->> Barisan Pengendali <<----
KMKY : Kak Nina Dan Abg Chef Wan
MAM 1 : Pak Long
MAM 2 : Semua Pengendali Dan Fasilitator
In-Team : Kak Nina
Hijrah : Kak Nina
RKSK : Pak Long
PERTEMUAN : Kak Nina
Pilot : Kak Yong
PemVideo : Kak Ika
Video Editor :
Abg Chef Wan & Kak Yong

[Pramugara]
Abg Wan, Abg Nik Luqman, Abg Yasser, Abg Long, dan Abg Aiman

[Pramugari]
Kak Eca, Kak Atiqa, Kak Wafa, Kak Zatie, Kak Aisah dan Kak Arif

Alhamdulillah setinggi-tinggi kesyukuran di panjatkan ke hadrat ilahi kerana mengizinkan team kbmkl terus melebarkan sayap dakwahnya.Kali ini adik-adik kasih dari sekolah menengah kebangsaan (P) Methodist kl seramai 70 orang memenuhi isi perut pesawat krj 120310.

Adik-adik kasih diterbangkan selepas solat jumaat dan dijangka akan mendarat pada sabtu tengahari.Kami bersama adik-adik kasih telah berlepas menaiki pesawat krj tepat pukul 3.00 petang pada hari jumaat.Slot KMKY pada petang itu,dibawa dengan meriahnya oleh kak nina dan dibantu oleh Abg Chef Wan.


Kak Nina bersama Adik Kasih


Kami berhenti seketika bagi memenuhi tuntutan umat islam,kami solat asar secara berjemaah.Setelah selesai solat kami menyambung kembali slot yang seterusnya.Slot yang seterusnya kelihatan adik-adik kasih sangat aktif. Adik-adik kasih begitu teruja dalam melakukan army yell mengikut kumpulan masing-masing.


Selepas solat isyak secara berjemaah,slot pada malam itu seperti biasa dimulakan dengan MAM 1. Adik-adik dibawa mengembara jauh bersama Pak Long untuk merasakan indahnya bersama Allah dan Rasulullah saw. Slot diteruskan lagi dengan MAM 2 yang melibatkan semua tenaga kerja para pengendali dan fasilitator. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar hasil dari mesyuarat dan atas bantuan Allah swt kerana pastinya jika tidak keranaNya slot pada malam itu tidak akan menjadi. Kira-kira pukul 2 pagi segalanya selesai dan kami akhiri dengan bersalaman antara satu sama lain.


Keesokkan harinya,tepat jam 9.00 pagi adik-adik kasih telah dibawa merasakan keindahan bersama sahabat yang dikendalikan oleh Kak Nina.Alhamdulillah adik-adik kasih memberi penghayatan yang sangat baik sehingga ada yang menampilkan diri memohon ampun dan maaf secara terbuka.Semoga ikatan ukhuwah yang dibina teguh selamanya.Selesai slot in-team adik-adik dibawa pula berhijrah sekali lagi bersama kak Nina.Semoga apa yang diniatkan oleh adik-adik kasih untuk membuat perubahan ke atas diri berterusan dari hari ke hari dan sentiasa istiqamah.

Sempat adik-adik kasih berDEMI MATAHARI


Tepat jam pukul 11.30 pagi adik-adik telah dibawa bertemu kedua ibu bapa mereka di dalam dewan besar.Sekali lagi,air mata adik-adik kasih ini bercucuran apabila melihat wajah kedua ibu bapa mereka yang membanting tulang membesarkan mereka.Adik-adik kasih yang ibu bapanya tidak hadir ditenangkan oleh para fasilitator.Alhamdulillah pesawat KRJ 120310 selamat mendarat dalam kira-kira pukul 1.30 petang.


Di sini, diucapkan ribuan terima kasih kepada semua para pengendali,fasilitator,guru-guru smk(p) Methodist KL,dan sesiapa yang berkenaan dalam menjayakan Keindahan Bersamamu pada kali ini.Semoga kita semua menyerlah jauh dari yang biasa khususnya buat adik-adik kasih dari SMK(P) Methodist KL. Semoga sedikit usaha kita ini dinilai disisiNya di akhirat kelak InsyaAllah... Ameen...


Ayuh Ke Arah Remaja Soleh Wa Musleh !

0 comments: